Moravčík o titul majstra sveta proti legendárnemu Yodsanklaiovi

23.05.2012 Banská Bystrica

Bratislava 23. mája (TASR) - Najlepšieho slovenského thaiboxera Vladimíra Moravčíka čaká v sobotu najprestížnejší zápas v jeho doterajšej kariére. V Banskej Bystrici bude jeho súperom v boji o titul majstra sveta WMC vo váhe do 72,6 kg Thajčan Yodsanklai Fairtex.

Dvadsaťšesťročný Yodsanklai je bývalým thaiboxerským majstrom sveta WBC, ktorý má na konte 176 víťazstiev, z toho 64 knokautov. Napriek 71 prehrám je Moravčíkov tréner a promotér Martin Belák presvedčený, že pôjde o dosiaľ suverénne najzdatnejšieho Moravčíkovho súpera. "Yodsanklai je absolútna špička, víťaz mnohých svetových opaskov a tradičných turnajov v Thajsku. Na Slovensku sme ešte takýto zápas nemali. Verím, že Vlado v ringu potvrdí skvelú formu," prezradil pre TASR.

Tridsaťročný Moravčík s prezývkou Dracula z doterajších 70 zápasov prehral iba trikrát, naposledy ešte v roku 2009 s Ukrajincom Arturom Kišenkom, ktorý je zároveň posledným premožiteľom Yodsanklaia. Jeho súboj s Moravčíkom, zastrešený najsilnejšou svetovou organizáciou WMC, bude vrcholom v poradí dvanásteho galavečera Profiliga Muay Thai. Ešte predtým uvidia diváci v rámci predzápasového programu 13 zápasov v thaiboxe, K1 a MMA, v ktorých sa okrem iných predstavia Tomáš Hron, Ján Mazúr, Marcel Jáger, Miroslav Cingel či Lucia Krajčovičová.

Podujatie sa malo pôvodne uskutočniť v banskobystrickej športovej hale, z dôvodu veľkého diváckeho záujmu sa však akcia presunula na tamojší zimný štadión. Posledné vstupenky v cene 20 eur sú k dispozícii v sieti Ticketportal.
 
 
 
 

Vyberte región